Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a ajuns, ieri, la Buzău, într-o vizită de lucru. În prima parte a zilei, demnitarul a vizitat patru fabrici-două ale Green Group, Yazaki și Sara. Ulterior, ministrul Florin Spătaru s-a întâlnit cu câțiva zeci de antreprenori din Buzău, la Sala D. Filipescu a Consiliului Județean, întâlnire organizată de Camera de Comerț Buzău. 

Ministrul Economiei le-a prezentat antreprenorilor schemele de ajutor prin intermediul cărora statul vine în ajutorul mediului de afaceri, scheme prin care agenții economici sunt ajutați să rămână competitivi în acest această perioadă grea pentru ei.

”La Buzău sunt reciclate cantități impresionante de deşeu de plastic, PET-uri, sticlă, dar şi electrocasnice colectate din România şi multe alte țări europene. Reciclarea înseamnă recuperarea materiei prime care reintră în economie aducând plus valoare, dar mai ales contribuie la protecția mediului.

Pentru că ştiu cât de importantă este componenta pentru economie circulară în economia națională, am promovat la Ministerul Economiei, schema de ajutor de stat de minimis de 8 milioane de euro care a avut un real succes, având în vedere numărul mare de companii care au depus proiecte pentru accesarea de fonduri.

În plus, anul trecut, Ministerul Economiei alături de Ministerul Mediului şi Secretariatul General al Guvernului au lansat Strategia pentru Economie Circulară, un obiectiv foarte important pentru îndeplinirea obiectivelor pentru aderarea OCDE” a spus Florin Spătaru.

Ministrul economiei a spus că a fost încântat să afle că 60% dintre angajații de la Yazaki Buzău este reprezentat de femei și că 600 de buzoieni lucrează la noua fabrică Yazaki din Buzău, o unitate care functionează din 2021.

Spătaru a vizitat liniile de producție ale fabricii şi a stat de vorbă cu angajații despre condițiile de lucru. 

Imagine

 
 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDirectoarea adjunctă al Liceului din Pătârlagele prinsă că încerca să fure din supermarket
Articolul următorFoto: Accident cu 4 victime pe DN1B, între Lipia și Merei