În zilele de duminică, 25 iunie 2023, și luni, 26 iunie 2023, Prefectura Buzău îi invită pe buzoieni să ia parte la manifestările care vor avea loc cu ocazia ”Zilei Drapelului Național al României”, zi marcată în fiecare an, la 26 iunie. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României.      

Duminică, manifestările se vor desfăşura începând cu ora 21.00 la Monumentul Eroilor Neamului din fața sediului Instituției Prefectului-Județul Buzău, iar duminică, de la ora 09.00 la Monumentul Eroilor Neamului și pe platoul din fața sediului Instituției Prefectului. Acţiunile organizate cu acest prilej vor cuprinde, în data de 25 iunie, coborârea Drapelului României de pe catarg și preluarea acestuia de către garda drapelului, deplasarea Gărzii cu Drapelul României către Biserica militară  ”Pogorârea Duhului Sfânt” din municipiul Buzău și depunerea lui în această locație. Pe 26 iunie, începând cu ora 9.00, printre altele, va fi binecuvântat drapelul, după care va fi înălțat pe catarg, în final urmând a avea loc un program artistic cu tematică specifică. De asemenea, în jurul orei 9.35 va avea loc defilarea Gărzii de Onoare  

Pentru buna desfășurare a evenimentelor prilejuite de ”Ziua Drapelului Național al României”, circulația auto va fi restricționată pe bd. Nicolae Bălcescu, în zona Monumentului Eroilor Neamului, în data de 23.06.2022, între orele 09.00-10.00 (pentru antrenament) și în data de 25.06.2023, între orele 20.45-21.15 (pentru ceremonia de coborâre a drapelului), precum și în data de 26.06.2023, între orele 08.30-10.00 (pentru ceremonia de arborare a drapelului).                                       

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat pe site-ul Instituţiei (https://bz.prefectura.mai.gov.ro/ordinele-prefectului/)

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentExplozie și incendiu la Petromidia
Articolul următorPercheziții la persoane bănuite de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, furt de arbori și fals informatic