La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sprijiniți de polițiști din cadrul celorlalte structuri operative ale unităţii, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară și la sediul unei societăți comerciale de profil, din Lopătari, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, furt de arbori și fals informatic.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2023, bănuiţii ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier naţional şi, pentru a da aparenta legalitate activităţii de comerţ şi prelucrare, ar fi trecut drept loc de provenienţă a materialului lemnos partizi legal constituite. Prejudiciul estimat este de peste 60.000 de lei” au precizat polițiștii buzoieni.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 motofierăstraie, 5 telefoane mobile şi 14 metri cubi de material lemnos, cherestea rășinoase și lemn de foc de esență fag, estimat de reprezentanţii silvici la 10.000 de lei.

Au fost puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, 3 bărbați bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, toți din Lopătari, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 privind Codul silvic. Astăzi, bănuiții urmează a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

”La activități au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, dar şi reprezentanți silvici.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie” a precizat Biroul de presă al IPJ Buzău.

ImagineImagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentManifestări organizate la Buzău cu ocazia ”Zilei Drapelului Național al României”
Articolul următorEchipele românești și-au aflat adversarele din preliminariile cupelor europene!