Lucrări importante la podul de la Vadu Pașii: Cel mai probabil etapa finală se va face în primăvara anului

Punțile metalice ale noului pod de la Vadu Pașii, vor fi montate în primă fază, pe jumătate din lungimea construcției, cu două macarale de 600 de tone care sunt unicat în România. Este prima lucrare  complexă, programată în luna septembrie, după ce viitura din primăvară, a amânat execuția podului, provocând pagube considerabile constructorului.

Lucrările la noul pod de la Vadu Pașii s-au derulat în mare viteză în această iarnă, întrucât vremea a fost deosebit de bună și a permis constructorului Integral S.A. să estimeze un termen rapid de finalizare.

Primarul  Gheorghe Firon spune că lucrarea fiind una de mare anvergură, pot apărea și anumite riscuri de întârziere în ceea ce privește ternenul de finalizare.“Este o lucrare costisitoare și din punct de vedere  al efortului uman dar și financiar care nu se poate realiza peste noapte așa cum cred unii oameni neavizați, care își dau cu părerea despre mersul lucrărilor. Suntem conștienți că lucrurile nu sunt chiar atât de simple dar sperăm ca firma de construcții va finaliza rapid acest obiectiv de mare impact pentru comuna noastră.Venim la câteva zile să verificăm ritmul lucrărilor pentru că noi așteptăm rezultatele așa cum ni s-a promis”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

După montarea propriu zisă a punților rutiere urmează ca muncitorii să toarne asfaltul și astfel podul să fie dat în folosință. 

Cel mai probabil etapa finală se va face în primăvara anului viitor

Viiturile puternice din luna mai au provocat mari neajunsuri companiei angrenate în construcția noului pod de la Vadu Paşii.

Deși furia naturii a provocat întârzieri de câteva luni, impasul a fost trecut iar montajul primelor porțiuni ale tablierului este programat să inceapă în luna septembrie.

În luna iunie era dată ca sigură montarea tablierelor însă apele umflate al râului Buzău au dat toate planurile peste cap, provocănd constructorilor pagube de câteva miliarde de lei vechi.

Primele lucrări complexe de amplasare ale segmentelor de tablier erau programate pentru finele lunii mai, însă șantierul a fost răvășit de apele umflate ale râului Buzău.

”Nu ne putem lupta cu natura dezlănțuită care ne-a creat din nou pagube mari. Am lucrat exact ca Meșterul Manole, ce ridicam astăzi, a doua zi ne distrugea apa. La ultima viitură, apa ne-a luat tone de fier beton adus special pe comandă. De asemenea a trebuit să refacem câteva matrițe care au fost și ele distruse de furia apei. Încercăm să depășim toate obstacolele puse de vreme și să terminăm la timp construcția”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.

Subansamblele pregătite de montaj erau asigurate, însă procedurile de restituire a banilor sunt anevoioase, iar compania care realizează lucrarea s-a plâns că nu a încasat nici banii cuveniți din daunele produse de viiturile de anul trecut.

Viitura din luna mai 2019  a luat de pe șantier tone de fier beton realizate unicat pe comandă și a deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lucrarea este executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de construcții care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Articolul precedentPesta se extinde cu repeziciune, la Buzău
Articolul următorAplicație smart, utilă buzoienilor și nu numai