Constatând importanța demarării proiectului de înființare a unor centre de permanență în vederea degrevării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, care se confruntă cu o avalanșă de pacienți, din întreg județul, în multe cazuri nefiind vorba de urgențe medicale, coroborat cu un deficit de cadre medicale, Instituția Prefectului-Județul Buzău  anunță că luni, 28 noiembrie, vor avea loc două evenimente ce se vor desfășura în prezența președintelui Colegiului Medicilor din România, prof.univ.dr.Daniel Coriu.

Primul eveniment va avea loc de la ora 10.30, la Sala Mare a Consiliului Județean, unde vor participa medici de familie din întreg județul, iar cu începere de la ora 12.00, în sala D.Filipescu este programată o întâlnire, invitați fiind reprezentanți ai Primăriei Buzău, ai Consiliului Județean, domnul senator Vlad Pufu, președintele Colegiului Județean al Medicilor, conducerea DSP, CJAS, SAJ Buzău, managerul Spitalului Județean Buzău și alți factori de decizie. 

Sunt localități întregi în care nu există un medic de familie, iar oamenii, având nevoie de o connsultație, trebuie să bată zeci, chiar sute de kilometri până la o policlinică sau la un spital. În județul Buzău sunt 11 comune nu au medic de familie. Localnicii sunt nevoiți să bată drumul până la Spitalul Județean, ceea ce face ca Urgențele se supraaglomereze. În plus, și aici lipsesc mulți medici specialiști, ceea ce duce la situații critice, cum a fost cea de la Cardiologie, vara aceasta.

“În județul Buzău, de exemplu, profesează un singur medic pe specialitățile medicale: cardiologie pediatrică, neurochirurgie, hematologie, alergologie, iar pe reumatologie sunt înregistrați doar doi medici”, potrivit Colegiului Medicilor din România.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVoința Limpeziș învinsă pe teren propriu de Sporting Liești
Articolul următorBobby Păunescu despre Ministeriala NATO de la București: „Devenim o capitală a lumii civilizate”