Emanuel Ungureanu a făcut apel marți seară la populație, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, să înțeleagă că vaccinarea este singura soluție pentru a depăși situația critică în care ne aflăm. Deputatul USR a subliniat că ”știința este mâna dreaptă a lui Dumnezeu”.

În prezent, în țara noastră nu mai sunt locuri libere la ATI, iar situația se va înrăutăți în următoarea lună, a avertizat deputatul USR.

Ungureanu a subliniat că ”între Dumnezeu și știință nu e nicio contradicție”.

”Vom avea încă o lună și ceva cu o rată de infectare și de decese fantastice. La această oră, nu se mai găsesc paturi la ATI și concentratoare de oxigen. 
Oamenii nu înțeleg că știința este mâna dreaptă a lui Dumnezeu. Nu este nicio contradicție între Dumnezeu și știință. Vaccinurile au salvat milioane de oameni. 

ATI-urile din Italia, Ungaria, unde rata de vaccinare este mare, paturile la ATI sunt libere. 

Soluția nu este să umplem țările vecine de români care refuză să se vaccineze, ci să ne convingem cetățenii că este o chestiune de viață și de moarte. Sunt medici și asistente care lucrează pe secții la ATI și nu s-au vaccinat, deși au văzut moartea cu ochii…”, a spus Emanuel Ungureanu. 

Marți, autoritățile sanitare au raportat 16.743 de noi infectări și un record de decese: 442. În secțiile ATI sunt internați 1.667 de pacienți în stare gravă. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBilanț coronavirus 13 octombrie: 15.733 cazuri noi și 390 de decese
Articolul următorSoluția propusă de PMP: ”Alegeri anticipate!”. ”Actualul Parlament este incapabil să ofere un Guvern stabil”