Poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pentru verificarea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane / Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa ROADPOL

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 20 – 26 iulie a.c. şi a urmărit verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri şi a respectării normelor rutiere de către conducătorii acestor tipuri de autovehicule.

În cadrul controalelor efectuate s-au verificat documentele referitoare la legalitatea transporturilor efectuate, s-a urmărit dacă este respectată capacitatea de transport conform agreerii tehnice specificate în certificatul de înmatriculare (număr persoane), s-a verificat respectarea graficului de circulaţie şi respectarea tuturor normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pe perioada desfăşurării activităţilor au fost oprite pentru control peste 500 de autovehicule şi aplicate 354 sancţiuni contravenţionale, din care 224 au fost aplicate şoferilor care efectuează transport marfă şi 130 pentru cursele de transport persoane.

Printre sancţiunile aplicate au fost cele pentru neutilizarea centurii de siguranţă (93), pentru depăşirea limitelor legale de viteză (39), pentru defecţiuni tehnice (31), pentru nereguli privind documentele şoferului sau ale vehiculului(14), pentru nerespectarea timpilor de odihnă şi conducere sau pentru lipsa înregistrărilor tahograf (7), pentru nereguli privind limitele maxime admise ale greutăţii sau pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii (5), celelalte 165 de sancţiuni fiind aplicate pentru alte abateri la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, protagonistul fiind un şofer de 25 de ani din Vrancea, care efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Brăila-Râmnicu Sărat. Şoferul a fost oprit şi scos din trafic la timp de poliţiştii rutieri, fiind depistat la volanul microbuzului pe Şoseaua Puieşti. Întrucât aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere iar pasagerii au fost conduşi către destinaţie de un alt şofer.

Articolul precedentBilanț COVID pentru ultimele 24 de ore: 1.151 de cazuri, după efectuarea a 21.135 de teste/ Au fost înregistrate 33 de noi decese
Articolul următor100% TU DECIZI! Vergil Chițac, primul parlamentar infectat. Cum a fentat izoleta