Marian Aliuță a povestit cum buzoianul Ion Viorel  l-a convins să trucheze un meci

Încă un episod în care Ion Viorel este actor principal, în saga interminabilă a blaturilor din fotbalul românesc. Fostul internațional român  Marian Aliută a povestit, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, cum a fost implicat într-un meci trucat, fiind convins de fostul antrenor al Gloriei. Se întâmpla în sezonul 1996-1997, pe cînd Aliuță evolua la Chindia Tîrgoviște, împrumutat fiind de la Steaua. Ion Viorel, care îi fusese mentor la clubul militar, l-ar fi sunat și i-ar fi cerut să „se dea lovit” imediat după pauză motivînd că e accidentat, asta deoarece alți cîțiva echipieri ai lui Aliuță ar fi fost convinși, deja, să blătuiască meciul

Fostul internațional a povestit cum s-a lăsat convins de argumentele lui Ion Viorel, cerîndu-i antrenorului Silviu Dumitrescu, antrenor la Chindia în acea perioadă, să-l schimbe. Aliuță a invocat, atunci, dureri la spate și a fost înlocuit în minutul 60.

Ion Viorel, mai mulți componenți ai staffului Gloriei Buzău, dar și cîțiva fotbaliști roș-albaștri, a facut obiectul celei mai mari anchete instrumentate de FRF si UEFA in Romania, in legatura cu meciurile trucate din divizia B. În urma anchetei, forul român a dispus pedepse drastice pentru cei implicați, de pînă la doi ani suspendare din activitatea sportivă și amenzi record.

Articolul precedentEpidemie de gripă declarată oficial în România
Articolul următorAmenzi, pentrubuzienii neglijenți