Avertisment pentru buzoienii care nu-și curăță gheața de la streșinile casei sau de pe trotuare

Potrivit unei hotărâri de consiliu local, buzoienii care locuiesc la case, dar şi administratorii societăţilor comerciale, sunt obligaţi să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor. În caz contrar, riscă de fie amendaţi. Aceste reglementări le-au fost aduse astăzi la cunoştinţă cetăţenilor, împreună cu rugămintea de a îndepărta zăpada.

Poliția Locală face apel la toți cetățenii municipiului Buzău să ia măsurile ce se impun în vederea prevenirii accidentelor cauzate de formarea gheții pe trotuare, a țurțurilor la streșinile și a jgheaburilor imobilelor, aflate în proprietate sau în folosinţă.

Mai exact, buzoienii trebuie să curețe zăpada după depunerea acesteia şi anterior momentului de formare a gheţii, pe aleile de acces şi trotuarele din faţa imobilelor şi terenurilor deţinute cu orice titlu.

Zăpada şi gheaţa se vor depune pe trotuar sau carosabil lângă bordură fără să împiedice circulaţia auto și cea pietonală şi scurgerea apei în sistemul de canalizare.

În cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau ţurţurilor de gheaţă de pe clădiri, deţinătorii sub orice titlu al acestora au obligaţia de a lua măsuri imediate de marcare a perimetrului expus, de avertizare şi de îndepărtare a acestora cu mijloace adecvate proprii, sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice.

De asemenea, în caz de polei au de gheaţă, buzoienii au obligația să presarare cu nisip sau cu alte materiale antiderapante pe trotuare, în faţa clădirilor aflate în proprietate sau folosinţă, a anexelor acestora, a incintelor, împrejmuirilor, precum şi a oricăror alte spaţii utilizate de acestea.

Polițiștii locali buzoieni atrag atenția că neîndeplinirea acestor măsuri se sancționează cu amendă.

Articolul precedentIon Viorel, urmărit de stigmatul blaturilor
Articolul următorJumătate din spoturile de pe Cuza Vodă s-au spart