Incendiile de vegetație uscată, scăpate de sub control. Pompierii, în alertă

Pe fondul temperaturilor ridicate dar şi a vântului puternic în mai multe judeţe din ţară au avut loc, duminică, 270 de incendii de vegetaţie, care au afectat mii de hectare de teren, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) printr-un comunicat.
Inspectoratul arată că, la ora 18,00, peste 300 de pompieri cu 70 de autospeciale, motopompe şi alte mijloace tehnice erau angrenate în misiuni de stingere a arderilor necontrolate.
În zonele unde numărul incendiilor a fost considerabil, precum Buzău, Dâmboviţa, Gorj, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni.
Totodată, mai arată IGSU, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, instituţia a dispus măsura dislocării de tehnică şi personal din alte judeţe, care să intervină în sprijinul celor din judeţele afectate, astfel încât toate solicitările primite de la cetăţeni să fie acoperite.
Având în vedere vântul puternic prognozat pentru perioada următoare, fenomen care favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, IGSU face un apel către cetăţeni să întrerupă acţiunile de igienizare a terenurilor şi să respecte recomandările transmise de autorităţi.
Articolul precedentTarife piperate, pentru șoferii buzoieni
Articolul următorEchipa de handbal a Gloriei, în vrie