Parcările publice din Buzău au ajuns la tarife practicate de orașele turistice

Buzăul este un oraș sufocat de mașini, pentru că nu are suficiente locuri de parcare. În acest context, Primăria a propus majorarea substanțială a tarifelor pentru parcările cu plată din municipiu, pentru a descuraja accesul cu mașina în zona centrală a orașului.

De exemplu, o jumătate de oră de staționare în zona Pieței Centrale va costa 2 lei, o oră 5 lei, iar pentru 2 ore, șoferii vor plăti nu mai puțin de 12 lei. Primarul Buzăului, Constantin Toma, consideră că noile tarife, la fel de mari ca cele din centrul civic al municipiului Oradea, sunt normale.

Dezbaterile din Consiliul Municipal Buzău legate de majorarea tarifelor de parcare au fost aprinse și au durat aproximativ o oră, deoarece au fost luate în discuție toate amendamentele formulate de către consilieri.

Un asemenea amendament adus de consilierii PNL a vizat păstrarea tarifului de 90 de lei pe an pentru parcările de reședință, și nu 120 de lei pe an, așa cum era scris în document. Majorarea era motivată prin faptul că cei 30 de lei în plus se vor îndrepta către societatea Primăriei, Urbis Serv, pentru a îngriji spațiile verzi dintre blocuri.

Cum proiectul de majorare a tarifelor de parcare avea nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor prezenți, conducerea primăriei a acceptat varianta menținerii tarifului anual pentru parcările de reședință la valoarea de 90 de lei de mașină.

Articolul precedentA fost fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la un porc mistreț vânat pe fondul de vânătoare Buda
Articolul următorIncendiile de vegetație uscată, scăpate de sub control. Pompierii, în alertă