Odată cu încercarea de a reveni spre normalitate, cu relaxarea măsurilor privind restricțiile de circulație, dar și cu reluarea activității școlare, buzoienii s-au reîntors în trafic iar copiii au revenit în zonele de joacă, în parcuri, implicit pe stradă. Ne apropiem de perioada cu vreme frumoasă și îi vom întâlni din nou pe trotinete, pe biciclete sau ca simpli pietoni. Reapariția copiilor în spațiul rutier înseamnă responsabilitate pentru toți participanții la trafic, categoriile vulnerabile din punct de vedere al siguranței rutiere necesitând o atenție suplimentară.

Chiar dacă suntem obligați de pandemie să ne reevaluăm comportamentele sociale, cele legate de educația rutieră trebuie să rămână o prioritate, iar continuarea activităților noastre de implementare a educației rutiere este o sarcină necesară indiferent de modul de facilitare –  direct(în trafic) sau indirect(activități online sau intermediate de mass-media).

Pe aceste considerente, premergător Zilei Poliției, a apărut ideea unui quiz cu tematică rutieră „În trecere prin trafic – Întrecere în reguli rutiere”, o competiție cu întrebări din domeniul circulației, realizat în parteneriat cu posturile radio locale. Ascultătorii, grăbiți de dimineață către destinațiile care îi așteaptă – serviciu, școli, călătorii mai lungi sau mai scurte, vor fi provocați să răspundă la un set de trei întrebări, urmând a fi recompensați cu premii în situația în care vor formula răspunsurile corecte.

Competiția va fi difuzată în matinalul fiecărui post radio local, zilnic, în săptămâna 15-19 martie a.c.

Prin realizarea quiz-ului, Poliția Rutieră urmărește dezvoltarea abilităților pentru o viața mai sigură și a unui comportament rutier preventiv prin educație rutieră, în cazul ascultătorilor mai tineri, dar și prin actualizarea cunoștințelor rutiere în cazul participanților la trafic adulți.

”La finalul competiției, sperăm ca buzoienii să-și fi îmbogățit bagajul de informații de educație rutieră și să conștientizeze cu toții riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație. Un trafic rutier în siguranță nu implică o sarcină unilaterală, este vorba de un parteneriat cu dublu sens: poliție și comunitate. Numai acționând împreună putem face drumurile mai sigure!” a declarat subcomisar de poliție VRAPCIU ANE-MARI, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPROBLEME la platforma de programare pentru vaccinarea anti-Covid. Capitala și 18 județene, FĂRĂ locuri disponibile
Articolul următorOpt incendii în ultimele 72 de ore