Avaria apărută marți la punctul termic 4 din municipiul Buzău, la un cazan care deservește mare parte din populația orașului, modifică programul în școli.

Din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, directorii mai multor unități de învățământ s-au adresat Inspectoratului Școlar Județean și au cerut ca programul elevilor să fie modificat, astfel încât copiii să nu înghețe în clase.

Directorii Colegiului Hașdeu, Colegiului Pedagogic și Colegiului Tehnic Buzău au cerut șefilor învățământului buzoian ca durata orelor să fie redusă cu 5 minute astfel încât elevii să stea mai puțin în clasele în care temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele ore.
De exemplu, la Colegiul Tehnic, marți au fost circa 18-19 grade în clase.

Directorul RAM Buzău, a anunțat marți că din cauza unei defecțiuni la țevile de la cazanul de 10 gigacalorii de la PT 4 Dorobanți, este imposibilă furnizarea apei calde și a căldurii, pentru câteva zile bune de acum încolo. Gubandru speră ca duminică buzoienii să poată beneficia din nou de apă caldă și căldură.

” Mai multe țevi din interiorul cazanului trebuie schimbate, dar țeava nu există oriunde ci la Fabrica de țevi din Slatina, constructorul a comandat peste 100 de țevi care trebuie înlocuite, ni s-a spus că vineri vor trimite țevile. Sâmbătă și duminică se va lucra la sudarea lor si sperăm ca duminică să putem furniza din nou agent termic”, a spus directorul RAM, Aurel Gubandru.

După ce au apărut avarii serioase la un cazan de mare capacitate, conducerea RAM Buzău a anunțat  că a găsit o soluție provizorie astfel încât măcar în școli și grădinițe să poată fi livrat agent termic. Însă,  chiar și așa caloriferele nu se încălzesc suficient încât să asigure confortul copiilor care sunt nevoiți să stea îmbrăcați în clase.

Și ieri 4 mii de familii din municipiul Buzău au stat în frig și fără apă caldă după ce cazanul care prepară agent termic a fost oprit pentru montarea unui ventilator care să reducă zgomotul care deranjează locatarii din cartierul Dorobanți. Luni, însă, când s-a încercat pornirea cazanului,  reluarea furnizării căldurii a fost imposibilă din cauza avariilor apărute la acesta.

Articolul precedentPSD are o conducere interimară, în persoana liderului de la Buzău, Marcel Ciolacu
Articolul următor„Familia Adams” sosește la Buzău de Sf. Andrei