A fost o noapte lungă pentru PSD. Partidul are de acum o conducere interimară, în persoana liderului de la Buzău, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților.

Viorica Dăncilă a rămas fără sprijin și a demisionat din funcția de președinte la finalul Comitetului Executiv National desfășurat marți seară  pe parcursul a șase ore. În locul său a venit Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, care va conduce partidul până în februarie când va avea loc congresul ordinar.

„Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (…) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor”, a declarat Marcel Ciolacu, marți noapte, după Comitetul Executiv Național al PSD, ședință în care Viorica Dăncilă și-a dat demisia.
Tot la finalul ședinței în care a fost propus de colegi să preia șefia PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre echipa care îl va ajuta să conducă interimar partidul. Secretar general a fost desemnat Paul Stănescu iar din echipa de conduce vor mai face parte liderii filialelor în care PSD a catigat turul doi, precum și reprezentanți ai fiecărei zone. Regiunea de sud est va fi coordonată de Dan Nica de la Galați.
„Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel”, a precizat Ciolacu.

Articolul precedentMeniu festiv pregătit de Consiliul Județean pentru buzoieni de 1 Decembrie
Articolul următorFrigul modifică programul în mai multe școli din municipiu