Laboratorul IDSA București a confirmat astăzi prezența virusului PPA la un porc dintr-o gospodărie situată în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni în satul Amara, com. Balta Albă.

Proprietarul animalului bolnav a sesizat ieri situația veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe DSVSA Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar (distanță de 4 case), s-a decis sacrificarea preventivă a animalului, trimiterea de probe biologice pentru analize și evaluarea în vederea acordării despăgubirii.

Tot ieri, s-a efectuat dezinfecția temeinică a gospodăriei și a zonei învecinate. Se mențin măsurile dispuse anterior (filtre dezinfectoare, restricții privind transportul animalelor, zonele de protecție și supraveghere anunțate).

Cetățenii din zonă au fost informați despre situație și li s-a cerut să sesizeze imediat autoritățile în cazul apariției altor îmbolnăviri la suine, pentru luarea măsurilor de limitare a răspândirii PPA și acordarea de despăgubiri în eventualitatea sacrificării animalelor.

Luni, după Colegiul Prefectural, va avea loc și o ședință extraordinară a CLCB Buzău.

Articolul precedentÎncă un cccident rutier, pe DN285
Articolul următorCutremur puternic în județul Buzău. INFP a revizuit magnitudinea