Doi bărbați au fost reținuți la Grebănu, după ce au spart o biserică

Un bucureștean și un zălăuan au fost prinși, ieri, pe raza comunei Grebănu, după ce furaseră o sumă de bani dintr-un lăcaș de cult de pe raza localității.

Polițiștii din cadrul Secţiei 7 poliție rurală Grebănu au depistat la scurt timp de la sesizare, principalii bănuiţi de comiterea unui furt, respectiv doi bărbaţi din Zalău şi Bucureşti, în vârstă 18 şi 27 de ani, cunoscuţi cu preocupări infracţionale.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în după amiaza zilei de ieri unul din cei doi bănuiţi ar fi pătruns prin escaladare în incinta unui lăcaş de cult, situat în afara localităţii Podgoria, ocazie cu care ar fi sustras o sumă de bani provenită din comercializarea obiectelor de cult. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi instalate în lăcașul de cult i-au dat de gol pe cei doi infractori.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost depistaţi la scurt timp, totodată fiind recuperat şi aproximativ 50 % din prejudiciul creat.

Faţă de persoanele în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale

Articolul precedentAutobuzele din județ, trase pe dreapta. Controale în tandem, ale Consiliului Județean și Poliției
Articolul următorDescoperite macabră pe variantă ! Un bărbat găsit decedat în mașina proprie