A vrut nota mare la examenul de bacalaureat, dar a fost surprins cu un dispozitiv care l-a trimis direct la un cabinet ORL.

Incident în Buzău, la proba de geografie a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Un absolvent din seriile anterioare a fost surprins în sala de examen, din centrul de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Râmnicu Sărat, cu un dispozitiv de recepţie înfipt în ureche, cu ajutorul căruia urma să comunice cu cineva din exterior.

Dornic să-și mărească media pentru a promova examenul de Bacalaureat, adolescentul și-a introdus în ureche o cască atât de mică, încât nici măcar supraveghetorii nu i-au mai putut-o scoate.

După ce a fost surprins de profesorii supraveghetori, preşedintele comisiei a chemat poliţiştii care l-au scos afară. Nu au reușit săi scoată casca din ureche, motiv pentru care l-au dus la un cabinet ORL, unde i-a fost extras dispozitivul.

Într-un final, dispozitivul handsfree destinat copiatului la examen a fost extras, însă elevul s-a ales cu interdicția de a mai participa la Bac până în sesiunea din 2020.

Este singurul caz de eliminare de la Bacalaureatul de toamnă, examen la care s-au înscris 580 de elevi, aproape jumătate dintre aceştia provenind din seriile anterioare.

Articolul precedentGeneralul Petrică-Lucian Foca a devenit joi seară subprefectul judeţului Buzău
Articolul următorAcademia lui Bogdan Dinu, la primul examen important