Fostul director al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, poate primi despăgubiri imense, dacă demiterea sa se va dovedi a fi injustă

La nivelul fiecărui contract de management dintr-o companie publică există o clauză de despăgubire pentru directorii demisi. În cazul lui Ionel Tescaru, fusese stabilit un procent de 10% din profitul operatorului regional, însemnând peste un milion de euro.

Potrivit noii conduceri interimare de la Compania de Apă, Ionel Tescaru are dreptul de a contesta decizia, inclusiv de a cere daune, însă fostul manager nu ar avea şanse de câştig, pentru că hotărârea ar fi avut la bază motive întemeiate.

Între timp, noul manager interimar, Simona Săvulescu, are mai multe obligaţii, odată cu înlăturarea economistului Ionel Tescaru. Una dintre sarcini ar fi reducerea tarifelor la serviciile prestate către populaţie.

Reamintim că, săptămâna trecută, Ionel Tescaru a fost revocat din funcţia de manager al Companiei de Apă, cu patru voturi şi o abţinere, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie. I s-a oferit un post de economist în cadrul societăţii, însă Tescaru l-a refuzat şi a părăsit Compania.

Articolul precedentFostă inspectoare la Fisc, condamnată pentru luare de mită
Articolul următorLiceenii buzoieni, rezultate excepționale la Concursul de Chimie „Academician Cristofor Simionescu”