Fosta inspectoare de la Fisc prinsă în flagrant luând mită în primăvara acestui an, a fost condamnată defnitiv de Tribunalul Buzău la 1 an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Direcţiei Generale Anticorupţie se arată:
„Secția Penală a Tribunalului Buzău a pronunțat sentința de condamnare a inculpatei MĂRTIN DUMITRA – ELENA, la momentul comiterii faptelor inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, la pedeapsa de 1 an și patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
Totodată, instanța a aplicat inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b, g C.pen., respectiv de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de desfăşura o activitate de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pedeapsă ce se execută doar în cazul în care pedeapsa principală devine executabilă ca urmare a revocării sau anulării suspendării sub supraveghere.
 
În fapt, la 19 martie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins-o în flagrant pe inculpata MĂRTIN DUMITRA – ELENA, la acel moment inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, în timp ce primea suma de 400 lei, pretinsă de la un contribuabil, pentru a-i soluționa favorabil și cu celeritate cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto.
 
Menționăm faptul că dosarul penal a fost întocmit ca urmare a denunţului depus de contribuabil la S.J.A. Buzău, iar măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare cu tehnica din dotarea serviciului.
 
Sentinţa a rămas definitivă prin neapelare.
 
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE” 
Articolul precedent„Maratonul Unirii” a ajuns la Buzău
Articolul următorDespăgubiri imense, pentru Ionel Tescaru