Prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a renunţat, luni, la funcţia pe care o ocupa, el menţionând într-un anunţ făcut pe pagina sa de Facebook că este ”o demisie de onoare”, determinată de schimbarea Guvernului care l-a susţinut. Dimian a fost numit prefect al județului Buzău în decembrie 2019.

Astăzi am decis să îmi anunţ oficial demisia din funcţia de prefect al judeţului Buzău. Este o demisie de onoare! Am înţeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susţinut şi care a susţinut toate proiectele judeţului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat. Este o experienţă pe care o voi purta în suflet ca pe un dar! Plec cu sentimentul datoriei împlinite! A fost o onoare pentru mine să îmi servesc ţara şi pe buzoienii mei dragi„, a scris Dimian pe Facebook.

Leonard Dimian a adăugat că pandemia a fost marea provocare a mandatului săi şi că a păşit în noul an optimist, cu speranţa că vom învinge noul coronavirus. La jumătatea lunii august 2020, Dimian anunța că este infectat cu noul coronavirus.

Am început un nou an, un nou capitol al vieţii noastre. Am încheiat 2020, un an dificil pentru noi toţi, în care am descoperit ceea ce contează cu adevărat: sănătatea şi oamenii dragi, care ne sprijină ori de câte ori avem nevoie. Anul ce tocmai s-a încheiat a fost o lecţie, ne-am trezit la realitate şi ne-am dat seama cât de fericiţi eram înainte de debutul pandemiei, câtă bucurie ne aduceau întâlnirile cu prietenii, vizitele la părinţi sau voioşia nepoţilor veniţi la bunici. Eu am păşit în 2021 mai optimist, cu speranţa că vom învinge pandemia de coronavirus şi ne vom putea relua obiceiurile care ne făceau fericiţi. Pandemia de COVID-19 a fost provocarea mandatului meu de prefect al judeţului Buzău. La câteva luni după ce am fost învestit prefect, în luna martie 2020, judeţul nostru înregistra primele cazuri pozitive de SARS-CoV-2. De atunci, cea mai multă energie şi implicare au fost canalizate către măsurile menite să protejeze populaţia judeţului de acest temut virus. Consider că prin eforturile depuse şi prin măsuri uneori mai dure, am reuşit să ţinem în frâu răspândirea bolii şi iată că noul an găseşte judeţul nostru într-un scenariu verde, dacă ne raportăm la numărul de îmbolnăviri la 1.000 de locuitori„,a mai scris Leonard Dimian.

 

Sursa: Realitatea de Buzau