Antrenorul FC Gloria Buzău, Cristi Pustai şi colaboratorii săi din stafful tehnic au fost demişi după o şedinţă a Comitetului Director al clubului din Crâng convocată după înfrângerea suferită de echipa buzoiană cu penultima clasată din Liga a 2-a, Unirea Constanţa.

În şedinţa Comitetului Director de marți seara, toţi cei trei finanţatori ai echipei respectiv Primăria Buzău, Consiliul Judeţean Buzău şi finanţatorul privat Campus Media au solicitat demisia antrenorului Cristi Pustai. În urma şedinţei cei trei finanţatori au hotărât ca alocarea banilor la echipă să se facă numai cu condiţia demiterii staff-lui tehnic condus de Cristi Pustai.

Potrivit unui comunicat de presă al clubului FC Gloria Buzău, după şedinţa Comitetului Director au început negocierile de despărţire pe cale amiabilă cu antrenorii care au pregătit echipa încă de anul trecut respectiv antrenorii Cristi Pustai, Bogdan Pârvu, Dorin Neacşu şi preparatorul Liviu Rusu.

”Gloria Buzău a ajuns la un acord cu antrenorul principal Cristian Pustai cu privire la încetarea contractului, care era valabil până în vara anului viitor. Este o decizie pe care nu ne-o doream în acest moment, obiectivul comun fiind acela de a încheia sezonul cu o promovare în primul eşalon fotbalistic. Clubul nostru dorește să-i mulțumească lui Cristian Pustai și staff-ului său, format din Bogdan Ionuţ Pîrvu (antrenor secund), Liviu Rusu (preparator fizic) și Dorin Roşca (antrenor de portari), pentru munca depusă la ”Gloria Buzău. Îi dorim lui Cristian Pustai și staff-ului său mult succes în continuare” este mesajul postat de conducerea clubului Gloria Buzău.

Au fost purtate discuţii cu mai mulţi tehnicieni printre care Adrian Mihalcea, Erik Lincar şi Leo Grozavu, iar cele mai mari șanse de a fi numit le are Adrian Mihalcea, recent demis de la Chindia Târgoviște, formație din prima ligă pe care a preluat-o în vară. Mihalcea a condus-o în ultimele două sezoane de Liga 2 pe Unirea Slobozia, în primul reușind să o salveze de la retrogradare în urma unui baraj susținut cu Fotbal Comuna Recea, iar în cel încheiat în vară a dus echipa ialomițeană în play-off, unde a terminat pe locul 6.

De asemenea, în cursul zilei de marţi pe reţelele de socializare au apărut diverse postări care îl recomandau pe fostul tehnician Viorel Ion ca posibil înlocuitor al lui Cristi Putsai. Printre cei care i-au acordat credit lui Ion Viorel se numără şi deputatul PSD Romeo Lungu.

„Gloria Buzău are nevoie de un restart, iar singurul om care poate uni  echipa şi suporterii în spatele unui ideal comun este Ion Viorel. Dincolo de greşelile, pe care, desigur nu le putem ignora, Ion Viorel merită o a doua şansă, la fel cum Gloria Buzău merită în conducere şi pe banca tehnică oameni de-ai locului, care să fie legaţi sufleteşte de echipă. Cred că ar fi un mare câştig dacă Ion Viorel ar antrena din nou Gloria Buzău. A dovedit deja că se implică 100% şi că poate duce echipa acolo unde merită!”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Romeo Lungu.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPentru 13 conducători auto ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise s-a luat și măsura complementară a reţinerii permisului de conducere
Articolul următorTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce