Constructorul care reabilitează Drumul Județean 203 K din Buzău, pe traseul Mărăcineni-Podu Muncii, a fost amendat de polițiști în timpul unor controale derulate pe șoseaua aflată în lucru de trei ani. Lucrările pe acest tronson de drum sunt programate să se finalizeze în vara anului viitor. Reabilitarea este inclusă în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Polițiștii buzoieni au descoperit și au amendat firma care lucrează în zonă cu două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6000 de lei. Firma a fost găsită vinovată de semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor și marcaj necorespunzător pe zona de desfășurare a șantierului. Constructorul este un holding din Ialomița specializat în astfel de lucrări, prezent pe piață din 2009.

”Având în vedere lucrările de modernizare ale DJ203K, poliţiştii au verificat şi modul în care aceste lucrări sunt efectuate de către executant, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale societăţii comerciale, în valoare de peste 6.000 de lei”, a transmis agent Cosmin Stanciu de la Biroul de presă al IPJ Buzău.  

În timpul controalelor, polițiștii de la rutieră au vrut să vadă dacă șoferii așteaptă la semafoarele mobile amplasate în zonele de lucrări sau forțează culoarea semaforului.

Pentru 38 de șoferi ziua a fost cu ghinion pentru că au rămas fără permise auto. Asta după ce, fie au trecut pe altă culoare decât verde, fie au intrat în depășirea coloanelor aflate la semafor. Dincolo de măsura reținerii celor 38 de permise, valoarea totală a amenzilor se ridică la 17 000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUn angajat al Judecătoriei Buzău a căzut secerat la pământ când a coborât din mașina care avea aerul condiționat în funcțiune
Articolul următorMetalul Buzău a câștigat cu 2-0 meciul cu CSM Rm. Sărat și s-a calificat în turul 3 al Cupei României