Anul 2023 a început cu vești bune pentru locuitorii comunelor buzoiene Cochirleanca și Vadu Pașii. Cele două localități au primit o nouă tranșă de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Noile contracte de finanțare au fost încheiate între reprezentanții autorităților locale ale celor două comune, primarii Nicolae Stancu, respectiv Gheorghe Firon, și Ministerul Dezvoltării.

Comuna Cochirleanca va beneficia de înființarea unei platforme servicii digitale, proiect cu valoare totală de 468,641.04 lei, și de un sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, investiție cu o valoare totală de 828,753.49 lei. Cele două investiții vor spori gradul de securitate și siguranță a cetățenilor și a bunurilor acestora pe teritoriul comunei.

În comuna Vadu Pașii se va investi, de asemenea într-un sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, proiect cu o valoare totală de 1,379,807.63 lei.

Până în prezent, prin cele trei componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență, Guvernul a semnat 2.424 de contracte de finanțare, cu o valoare totală de 18.812.063.283,19 lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCod galben de viscol în nordul județului Buzău
Articolul următorCutremur în zona seismică Vrancea, județul Buzău