Meteorologii au emis, miercuri, două avertizări COD GALBEN de vânt și viscol la munte, valabile până vineri, la ora 12.00. Vizată de aceaste avertizări meteorologice este și zona de nord a județului Buzău

Astfel, ANM a emis o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului, viscol în nordul Carpaților Orientali, valabil în intervalul 05 ianuarie, ora 02 – 05 ianuarie, ora 14.
În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.
Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

Imagine

 

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului și viscol la altitudini de peste 1700 m, valabilă în intervalul 05 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12.
În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit.
Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h.
Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMagistrații aleși ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii îşi preiau, joi, 5 ianuarie 2023, mandatele
Articolul următorComunele Cochirleanca și Vadu Pașii au primit finanțare pentru noi proiecte prin PNRR