Localităţile Buzău, Sibiu, Ghelinţa şi Isaccea, câştigătoarele concursului „Oraşul durabil 2021”, au fost premiate, miercuri, de ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer.

Potrivit unui comunicat de presă, remis joi AGERPRES, municipiul Buzău a obţinut premiul I la categoria „Judeţe şi oraşe mari” cu un proiect ce vizează implementarea unor măsuri de economie circulară la Şcoala Gimnazială nr. 11 din localitate, respectiv reducerea consumului de energie prin panouri solare şi pompe de căldură, reutilizarea apei de ploaie, dezvoltarea de spaţii de permacultură şi reciclarea deşeurilor, iar municipiul Sibiu a câştigat premiul al doilea pentru un proiect de reabilitare a clădirilor istorice.

Localitatea Ghelinţa a luat premiul I la categoria „oraşe şi municipii de dimensiuni medii” cu proiectul „Bioenergy Village”, dezvoltat între 2016 şi 2019, care a inclus construirea unui sistem de încălzire bazat pe deşeuri vegetale (biomasă), iar Isaccea a obţinut premiul al doilea pentru planul de punere în valoare a cetăţii Noviodunum.

Autorităţile locale câştigătoare din România vor beneficia de o vizită de studiu în Franţa, în săptămâna 15 noiembrie, care le va permite un schimb de experienţă cu partenerii francezi din Paris şi Tours, oraşul partener al acestei ediţii” , se arată în comunicat.

Şaisprezece autorităţi locale şi-au depus candidaturile pentru ediţia din 2021 a acestei competiţii: Curtici, Ghelinţa, Ion Creangă, Isaccea, Sânnicolau Mare, Seini şi Tâmboeşti în categoria „Oraşe şi municipii mijlocii”, Arad, Bucureşti (sector 6), Buzău, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Suceava şi judeţul Vâlcea în categoria „Judeţe şi oraşe mari”.

Concursul ” Oraşul durabil” a fost organizat de Ambasada Franţei în România, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), Business France şi asociaţiile reprezentative ale autorităţilor locale din România, cu sprijinul Carrefour şi Renault, cu scopul de a promovarea iniţiativelor autorităţilor locale din România care se înscriu într-un proces de dezvoltare durabilă şi de tranziţie ecologică.

AGERPRES

Articolul precedentNicolae Ciucă, propus ca premier al României
Articolul următorReţinuţi de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier