În iarna 2018-2019, Primăria Buzău nu va mai subvenționa energia termică. Vestea afectează aproximativ zece mii de familii, atâtea cât mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, toate cu venituri modeste.

Municipalitatea a anuntat că va ajuta, totuși, cele mai sărace familii din oraș, prin acordarea unui voucher de 7.000 de lei pentru montarea unei centrale termice de apartament.

Cum este puțin probabil ca Guvernul să mai aloce bani pentru subvenționarea energiei termice, costurile încălzirii vor trebui suportate integral de către consumatorii casnici, majoritatea familii cu venituri modeste.

”Din cele zece mii de locuințe care sunt în continuare la RAM doar cinci-șase sute de proprietari au cu adevărat probleme în a-și plăti facturile. Restul își pot permite fie să-și monteze centrale, fie să achite prețul real al gigacaloriei. Nu putem da subvenții otova și la sărac și la bogat. Poate că se vor supăra unii pe mine, îmi asum”, a declarat primarul Constantin Toma.

Reprezentantii Primăriei Buzau intentioneaza sa adopte un proiect care prevede ca locatarii cu venituri nete mai mici decat salariul minim pe economie, sa primeasca un voucher în valoare de 7.000 de lei, de apartament, pentru achiziţionarea unei centrale. Consilierii PNL consideră însă că modul în care a fost conceput proiectul este discriminatoriu.

Eliminarea subvențiilor la încălzire ar însemna ca abonații racordați la sistemul centralizat să scoată din buzunar suma integrală pentru producerea gigacaloriei, 430 de lei, față de 230 de lei, cât au plătit consumatorii casnici anul trecut.

Articolul precedentBuzoienii nu vor să ocupe posturi de preşedinţi ai secţiilor de votare
Articolul următorDesene de la elevii buzoieni pentru soldații din teatrele de operație