Mii de desene realizate de elevi de la şcolile din oraşul Buzău vor ajunge la militarii români şi străini din teatrele de operaţii.

Este vorba despre un proiect în premieră, organizat de Primărie, Armată, Inspectoratul Şcolar şi Fundaţia ”Origini Carpatice”. Astăzi, cele mai frumoase desene au fost premiate în cadrul unei festivităţi desfăşurate în Palatul Comunal.

Sub sloganul ”Vreau să fiu ca tine!”, elevii şcolilor din municipiul Buzău au fost provocaţi să realizeze desene având ca tematică Armata Română, viaţa militarilor şi modul cum văd ei pacea şi războiul. Au rezultat mii de lucrări despre care s-a vorbit, astăzi, la Primărie.

Elevii cu cele mai frumoase desene au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi care a avut loc în sala „Nicu I. Constantinescu”. Copiii au primit pachete cu cărţi de la Fundaţia „Origini Carpatice”, partener în proiect.

Cele mai bune lucrări au fost expuse în holul din faţa sălii unde a avut loc festivitatea de premiere.

Fiecare lucrare este însoţită de o carte poştală cu un mesaj pentru militarii la care vor ajunge mii de desene realizate de elevii buzoieni.

Proiectul iniţiat de Primărie a avut sprijin din partea Statului Major General al Armatei Române şi al Inspectoratului Şcolar.

Evenimentul de azi a făcut parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului şi a fost organizat special în luna în care se sărbătoreşte Armata Română.

Articolul precedentBuzăul, fără subvenție la căldură. Soluții pentru cazurile sociale
Articolul următorÎn câteva zile se interzice accesul cu mașinile în Crâng