Buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai secţiilor de votare, unii renunţând pe parcurs.

Preşedinţii secţiilor de votare au fost chemaţi la instruirea privind organizarea şi desfăşurarea votului de la finele săptămânii. Spre deosebire de alte alegeri, la referendumul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai secţiilor de votare, unii renunţând pe parcurs.
S-a apelat la liste de rezervă pentru a acoperi necesarul pentru cele 426 de secţii din judeţ.
Buletinele de vot pentru referendumul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, prin care cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria între un bărbat şi o femeie, au sosit duminică la Buzău. Luni, preşedinţii secţiilor de votare din judeţ au fost chemaţi la instruire şi au primit telefoane pentru buna desfăşurare a referendumului. Spre deosebire de alte alegeri, pentru referendumul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai secţiilor de votare. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, peste 400.000 de pesoane din judeţ, vor putea să se exprime în legătură cu propunerea de revizuire a Legii fundamentale într-una dintre cele 426 de secţii de votare. Dacă rezultatul referendumului va fi unul pozitiv, în legea fundamentală a ţării va fi operată o singură schimbare: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (şi nu între soţi), pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Citeste mai mult: adev.ro/pfynmy

Articolul precedentBuzoian dispărut misterios în Carpații de Curbură
Articolul următorBuzăul, fără subvenție la căldură. Soluții pentru cazurile sociale