Municipiul Buzău va avea în 2020 cel mai mare buget din 1990 încoace.  

La 72 de milioane de euro se ridică suma de care va dispune municipiul anul acesta, buget mai mare cu 11 milioane de euro față de anul trecut. 40 la sută din acești bani vor merge către investiții. Banii se vor duce cu prioritate către școlile din municipiu, a anunțat primarul Constantin Toma, la un post local de televiziune: ”avem un buget foarte frumos anul acesta, avem un record de după 1990. 72 de milioane de euro, vedem cât putem consuma și cât putem adăuga anul acesta. 40 la sută se vor duce la investiții, creștem cifra la școli, anul trecut am cheltuit pentru școli și grădinițe 7 . 1 milioane de euro, anul acesta vor fi cel puțin 16 milioane . Vom asfalta toate terenurile de la toate școlile, vom avea de completat un proiect la Liceul cu Program Sportiv și multe alte proiecte pentru îmbunătățirea calității educației”.  
Tot anul acesta, autoritățile municipale spun că vor aloca bani pentru ca centrul orașului să arate la standarde înalte. Va fi refăcut Palatul Comunal si se va realiza o sală de spectacole în locul fostului cinematograf Dacia, zonă devenită între timp focar de infecție.
Tot în 2020, va continua extinderea rețelei de platforme îngropate, demarată anul trecut în municipiul Buzău.
”Avem în acest buget si vom începe licitația, avem 51 de platforme îngropate, am mai prins 11. Mai avem 40 de blocuri înalte cu acele ghene, adevărate focare de infecție, până la sfârșitul anului aceste blocuri vor avea și ele platforme îngropate”, a mai spus Toma.
Tot din bugetul de anul  aceasta vor fi alocați banii necesari organizării finalei Eurovision la Buzău, la 1 martie, dar și o conferință unicat în România pe educație în care vor fi invitați speakeri din toată lumea, inclusiv din Finlanda, țară considerată ca având cel mai de calitate învățământ.
Evenimentul urmează a avea loc la începutul lunii octombrie. Realizarea unui manual de geografie locală, după ce de istorie tipărit anul trecut, este o altă dorință pe care municipalitatea speră să o pună în practică în 2020. Bugetul pe anul curent va fi supus dezbaterii și votat luna aceasta.
Articolul precedentLa Buzău, magistrații revin în sălile de judecată
Articolul următorPrimarul de la Beceni nu vrea centru de carantină la el în comună