Primarul comunei Beceni, pe raza căreia se află tabăra dezafectată, a reacționat pe Facebook, arătând de ce nu pot fi cazați chinezii acolo.

Prefectura Buzău a anunțat, ieri, că Tabăra școlară de la Arbănași este locul în care cetățenii întorși din China vor putea fi carantinați pentru o perioadă de 14 zile, de teama coronavirusului. Primarul comunei Beceni, pe raza căreia se află tabăra dezafectată, a reacționat pe Facebook, arătând de ce nu pot fi cazați chinezii acolo.

Aflată la circa 35 de kilometri de municipiului Buzău, tabăra pare să nu fie cel mai bun loc în care să fie duse persoanele care ar fi putut intra în contact cu persoanele purtătoare ale temutului virus. Motivul – clădirea este dezafectată și nu a mai primit copii de ani buni. Potrivit primarului din Beceni, persoanele cazate acolo nu vor avea parte nici de minimele condiții de igienă, motiv pentru care cere regândirea deciziei.

„În cursul zilei de azi Prefectura Buzău a luat decizia că Tabără Școlară de la Arbănași să fie destinată unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infectiei cu Coronavirus.

Având în vedere starea deplorabilă a fostei tabere care nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situații, consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru locuitorii comunei Beceni.

Într-o astfel de situație, nefiind una de urgentă, consider că Prefectura Buzău are timpul necesar să pregătească și să amenajeze o altă locație situată intr-o altă zonă a județului și care să fie destinată unei zone de carantină, cum au făcut și alte orașe și județe din țară pentru a evita riscul unei contaminări.
Nu este posibil să ne batem joc de sănătatea unor oameni supuși unor investigații, cum nu este posibil să ne batem joc nici de locuitorii comunei Beceni și ai Văii Slănicului.

Fac apel la toți factorii de decizie să cântărească bine acestă hotărârea luată, întrucât consider că acestă decizie a fost luată nefiind informați și neștiind că în acest moment fosta Tabăra Școlară de la Arbanasi nu îndeplinește condiții nici pentru cazarea copiilor.

Mâine vom înainta Instituțiilor Statului memorii justificative care să demonstreze că decizia a fost luată în necunoștință de cauză și vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anulare acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgentă, iar acțiunea va fi ferma și bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea cailor de acces către această locație părăsită.

Prin urmare, fac apel la calm tuturor locuitorilor comunei Beceni și vă promit că îmi asum o luptă cu aceste personaje care nici măcar nu știu unde este situată și cum arată fosta Tabăra Școlară Arbănași.

Vă voi tine la curent cu toate noutățile apărute!”, a scris pe Facebook primarul Laurentiu Constantin.

Articolul precedentBuget record pentru municipiul Buzău. Ce planuri are municipalitatea
Articolul următorPrimar dintr-o comună buzoiană, revoltat că în comuna sa ar putea fi cazaţi temporar pacienţi suspecți de coronavirus