©PHOTOPQR/SUD OUEST/Bonnaud Guillaume ; LE 26 MARS 2012 / A BORDEAUX / AU TRIBUNAL / LES AVOCATS DE PATRICE DE MAISTRE / PIERRE HAIK , JACQUELINE LAFFONT ET CHRISTOPHE KARIOU MARTIN / LES AVOCATS DANS LE TRIBUNAL DE BORDEAUX AFFAIRE BETTENCOURT

Judecatorii revin în sălile de judecată. De săptămâna viitoare vor recurge la o altă formă de protest.

După săptămâni bune în care au protestat față de eliminarea pensiilor de serviciu, refuzând să soluționeze toate cauzele, judecătorii revin în sălile de judecată. După cei din Brăila sau magistrații Curții de Apel Galați, și judecătorii din Buzău anunță că reiau ședințele de judecată. De săptămâna viitoare vor recurge la o altă formă de protest. Astfel, conform deciziei luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului BUZău, de luni 17 februarie, se reia activitatea de judecată însă cu suspendarea zilnică a ședințelor între orele 9 și 10, pe o perioadă nedeterminată. Tot de lunea viitoare va fi reluată și activitatea Biroului de Informare și Relații Publice. Celelalte decizii luate la finele lunii trecute, precum refuzul de a participa la formarea birourilor electorale, rămân neschimbate.
Reamintim, în ultimele săptămâni și judecătorii din Brăila au renunțat la porteste și au revenit în sălile de judeactă, pentru ca justițiabilii să nu aibă de suferit. La fel și judecătorii Curții de Apel  Galați. De luni, 10 februarie, aceștia din urmă au  revenit în sălile de judecată însă doar după ora 10. Dimineață, între orele 8 și 10, vor avea activitatea suspendată pe o perioadă nedetrminată iar după ora 15,30 judecă doar cauzele cu caracter urgent. Pe de altă parte, judecătorii Curții de Apel Galați au hotărât ca în perioada în care protestează să nu participe la constituirea birourilor electorale judeţene, în semn de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu.
Articolul precedent„Iliesta”, mulțumit de evoluția Gloriei în amicale
Articolul următorBuget record pentru municipiul Buzău. Ce planuri are municipalitatea