În Piața Dacia din municipiul Buzău va fi instalat bradul de Crăciun, donat de o familie din Buzău. Bradul are 25 metri și va completa atmosfera din Piața Dacia care se va deschide în curând.

Un brad falnic, cu vârsta de peste 70 de ani, va fi împodobit, anul acesta, de Crăciun în centrul Buzăului. O familie din municipiu a decis să se despartă de bradul din curte și să–l doneze Primăriei pentru a fi împodobit de sărbători. Bradul de Crăciun măsoară 25 de metri, depășindu-i cu mult pe cei împodobiți în ultimii ani în municipiul Buzău.

A devenit deja o tradiție, la Buzău, ca pomii de Crăciun să nu fie tăiați din păduri, ci să fie donați de diverse persoane, dornice să contribuie măcar puțin la bucuria tuturor buzoienilor. Autoritățile au decis să păstreze tradiția și au lansat un apel către buzoienii care au un brad în curte să îl ofere Primăriei pentru sărbători. O buzoiancă de pe strada Răscoalei a auzit anunțul și a decis să facă un cadou bradul care a crescut falnic la streașina casei sale. Bradul, cu o greutate de peste 2,6 tone, a fost amplasat în centrul orașului, în fața Palatului Comunal și urmează să fie împodobit cu globuri și luminițe de Crăciun.

„Nici în această iarnă nu am dorit să contribuim la distrugerea pădurilor! În urmă cu câteva săptămâni am făcut un apel public, în speranța că vom găsi buzoieni inimoși care vor să doneze un brad de care să se bucure copiii! Și nu am așteptat prea mult pentru că imediat au apărut ­pro­puneri interesante.” a declarat viceprimarul Ionuț Apostu

Pe lângă bradul de Crăciun și  în acest an a fost montată  plasa de lumini deasupra platoului. Luminile festive se vor aprinde, conform autorităților, pe 1 decembrie.

Un al doilea brad, ce va fi amplasat în Parcul Crâng, provine de asemenea din oraș, de pe strada Alexandru Marghiloman.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMetalul Buzău a câștigat cu 2-0 restanța cu Sporting Liești
Articolul următorCulisele statului paralel | „Umbra” lui Coldea în Guvernul Ciucă – Interesul ascuns în numirea-surpriză de la Ministerul Economiei