Ucigașii buzoianului omorît în bătaie, la Brăila, săptămîna trecută, au fost prinși

Violență extremă din partea unui grup de romi care l-au ucis în bătaie, la sfârșitul săptămânii trecute, pe un buzoian de 65 de ani ce colinda satele Brăilei pentru a vinde var și sare. Cei trei bărbați au fost prinși și urmează a fi trași la răspundere.

Autoritățile din Brăila au fost în alertă, săptămâna trecută, după ce un bărbat de 65 de ani a fost găsit mort pe marginea unui drum din judeţ. Fiul victimei le-a mărturisit oamenilor legii că tatăl său fusese bătut de către mai mulți romi.

În câteva ore au fost identificaţi şi autorii crimei, trei rromi spoitori dintr-o localitate din apropiere. Indivizii, doi fraţi şi un nepot de frate,  dintr-o ­fa­milie cunoscută cu un comportament violent, mai ales la băutură, după cum spun localnicii, au fost conduşi în teren şi au recunoscut infracţiunile, ba chiar le-au arătat anchetatorilor cum au acţionat. Culmea, altercaţia dintre cei trei, buzoian şi fiul acestuia, a pornit de la o ceartă banală.

Cei doi buzoieni comercializau prin satele din judeţul vecin var şi sare şi ar fi avut cu ceva timp în urmă neînţelegeri cu spoitorii. În urmă cu o săptămână i-au reîntâlnit şi până la scandal nu a lipsit decât o vorbă aruncată aiurea de unul dintre ei.

Trei săteni rromi i-au urmărit şi s-au năpustit cu bâtele asupra comercianţilor. Bărbatul de 65 de ani, găsit decedat, a fost lovit primul, apoi agresorii s-au urcat efectiv cu piciorele pe el şi i-au rupt coastele. Nu mai avea vreo şansă de scăpare, după cum reiese chiar din certificatul medico-legal.

Agresorii i-au prins după lăsarea întunericului pe cei doi buzoieni, pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. După o bătaie soră cu moartea, buzoianul în vârstă de 65 de ani şi-a dat ultima suflare, iar fiul său, care nu avea telefon, nu a putut să ceară ajutor. Nu se ştie după cât timp, bărba­tul de 41 de ani şi-a revenit din bătaie iar norocul lui a fost un cetăţean care trecea pe DJ 203A şi a oprit pentru că i se păruse suspectă căruţa abandonată în câmp.

Joi, cei trei indivizi din Vişani, acuzaţi de crimă, respectiv Valentin Muti (28 de ani), Marian Muti (42 de ani) şi Emilian Muti (de 39 de ani), au fost duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, iar procu­rorul criminalist a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila arestarea preventivă a acestora. Valentin şi Marian Muti sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, în timp ce Emilian este acuzat numai de omor.

Articolul precedentDerby local adjudecat de Gloria Buzău
Articolul următorDebut cu stîngul, pentru handbalistele de la Gloria