Buzoianul a făcut pereche la dublu-mixt, cu Bernadette Szocs. Românii au pierdut în ultimul act, fiind învinși de perechea germană Petrissa Solja / Patrick Franziska

Buzoianul Ovidiu Ionescu  a pierdut finala de la dublu-mixt de la Jocurile Europene desfasurate la Minsk. In ultimul act, perechea romana a pierdut clar, cu 0 la 3, in fata nemtilor Petrissa Solja (Solia) si Patrick Franziska (Frantzisca). Din pacate,  pierderea aurului echivaleaza cu ratarea calificarii directe la Olimpiada de la Tokio, din 2020.

Finală fără istoric, pentru Bernadette Szocs (soci) și Ovidiu Ionescu, la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk. În finala probei de dublu-mixt, românii au pierdut clar, cu 0 la 3, în fața perechii germane Petrissa Solja și Patrick Franziska. Germanii s-au impus în mai puțin de 25 de minute, cu un triplu 11 la 4 și au cucerit aurul.

Din păcate, ratarea aurului echivaleaza cu ratarea directă a calificării la  Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020. Cei doi români pot reintra în lupta pentru olimpiadă, la Campionatul European ce se va disputa în toamnă, la Nantes, dar și la alte turnee de calificare.

Bernadette și Ovidiu se calificaseră în finală după  un parcurs spectaculos, în care eliminaseră, printre alții, perechea franceză Laura Gasnier/ Tristan Flore. La Minsk, România a obținut 6 medalii: 3 de bronz, două de argint și un aur.

Articolul precedentReținut, după ce a vrut să spargă Biserica Eroilor
Articolul următorRadare de ultimă generație pe șoselele Buzăului