Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere/ Poliţiştii buzoieni vor avea ca prioritate combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Pe raza judeţului Buzău, poliţiştii rutieri şi de ordine publică vor supraveghea traficul rutier pe principalele artere de circulaţie şi vor monitoriza viteza de deplasare a autovehiculelor.

Articolul precedentArgint la Minsk, pentru Ovidiu Ionescu
Articolul următorCazuri confirmate de boala Lyme, la Buzău