Biserica Eroilor din municipiul Buzău a fost spartă, azi-noapte, de un brăilean pus pe rele.

Hoțul a fost prins chiar în flagrant de către agentul LEX Protect care, în ciuda faptului că a fost atacat cu un spray lacrimogen, a continuat urmărirea și l-a imobilizat pe răufăcător. Bărbatul a ajuns în arest.

Spargerea s-a dat azi-noapte, în jurul orei 00:00. Înarmat cu un cuțit, o șurubelniță și un spray iritant, bărbatul a pătruns în incinta Cimitirului Eroilor, reușind să forțeze ușa de la intrarea în biserică. Alarma silențioasă declanșată la scurt timp i-a alertat pe agenții LEX, care s-au deplasat imediat la fața locului.

Aici, agentul care a intervenit a dat nas în nas cu spărgătorul. De teamă, cel din urmă a aruncat obiectele pe care le sustrăsese din biserică și l-a atacat pe agent cu sprayul lacrimogen. Antrenat să facă față unei astfel de situații, agentul a reușit să se ferească și a pornit în urmărirea hoțului. A urmat o cursă printre morminte, la finalul căreia spărgătorul a fost prins și imobilizat.

Sosită ulterior, poliția a găsit asupra individului din Brăila și un cuțit. Hoțul a fost încătușat și dus direct în arestul IPJ Buzău, unde va rămâne timp de 24 de ore. Având în vedere gravitatea faptei sale, el și-ar putea petrece și următoarele 30 de zile în arest.

Articolul precedentBuzăul, sub informare meteo de caniculă până joi seara
Articolul următorArgint la Minsk, pentru Ovidiu Ionescu