În ziua de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat o activitate preventiv-informativă cu elevii unei clase pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” Buzău. Poliţiştii au urmărit ca școlarii să învețe principalele reguli și semne de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, dar şi să identifice riscurile din vecinătatea traficului rutier.

Scopul educației rutiere este acela de a învăța și integra principalele reguli de circulație pentru a ști să ne protejăm viața și sănătatea. Învățarea acestor reguli de la vârste cât mai mici și repetarea lor, inclusiv prin activități practice, este esențială pentru copiii aflați în căutarea independenței.

Cei mici au aflat despre regulile de traversare, lucrurile care nu se fac în preajma drumurilor publice, care e rolul polițiștilor rutieri și dirijării circulației.

De asemenea, activitatea a avut rolul de a dezvolta un comportament responsabil prin joc, si totodată de a dezvolta abilitățile personale prin care copiii să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal.

Siguranța școlară este un domeniu prioritar pentru polițiștii buzoieni, pentru care astfel de acțiuni vor fi desfășurate în perioada următoare și în alte unități de învățământ știut fiind că prevenirea este cheia reducerii riscului în traficul rutier și că, grija față de propria persoană trebuie cultivată de la cele mai mici vârste.

La activitate au participat 22 de elevi şi un cadru didactic.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTransportatorii de mărfuri și persoane în vizorul polițiștilor. Cursă București-Suceava făcută cu un șofer care nu avea autorizație
Articolul următorPoliţiştii au depistat 19 de şoferi grăbiţi