În această săptămână, Poliţia Română desfăşoară acţiunea TRUCK&BUS  pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor ROADPOL. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii buzoieni vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitaţile vizează prevenirea şi combaterea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Astfel, astăzi 13 octombrie, în intervalul orar 07.00 – 09.00, poliţiştii buzoieni au acţionat pe drumurile din judeţ verificând peste 100 de autovehicule de transport persoane si marfuri. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au retras un certficat de înmatriculare, un set de plăcuţe cu numărul de înmatriculare şi au suspendat dreptul de utilizare al unui autoturism pe o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN2E85, în localitatea Gura Câlnăului, un microbuz condus de un şofer în vârstă de 39 de ani, din Suceava, în timp ce efectua transport public de persoane, pe ruta Bucureşti – Suceava. În urma verificărilor, a reieşit că şoferul nu deţinea autorizaţie în acest sens. Poliţiştii au aplicat sancţiune contravenţională conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere, în valoare de 25.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă şi suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAplicarea îngrășămintelor organice lichide și a îngrășămintelor minerale este interzisă pe pășuni
Articolul următorActivităţi preventive desfăşurate de poliţiştii buzoieni pentru siguranţa celor mici