În ziua de 6 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună poliţişti de la Secţia de poliţie rurală Ziduri, au desfăşurat activităţi preventive la Școala Gimnazială Robeasca.

Activitatea s-a adresat elevilor din ciclurile de învăţământ primar și gimnazial şi a urmărit formarea şi consolidarea unui comportament rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie de către pietoni, copiii fiind implicaţi, astfel, într-o situaţie de trafic reală.

Pentru aceasta, în curtea unităţii de învăţământ a fost amenajat un parc tematic pentru pietoni, prevăzut cu indicatoare şi semafoare, unde copiii au pus în practică regulile de circulaţie învăţate. Organizatorii au pregătit şi un concurs cu tematică rutieră, pentru buna sedimentare a informaţiilor. 

Copiii prezenţi au primit din partea organizatorilor broşuri, dar şi diplome  acordate  de poliţişti.

Elevii au concluzionat la finalul activităţii că se declară câştigaţi prin aceea că au învăţat elementele comportamentului adecvat şi măsurile de siguranţă personală pe care trebuie să le pună în practică pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDiscuţii ale ofiţerilor de la Siguranţă Şcolară cu elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Buzău
Articolul următorPolițiștii în dialog cu elevii Colegiului Național Alexandru Vlahuță