În ziua de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreuna cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au desfășurat activități preventiv-informative la Colegiul Național Alexandru Vlahuță, din Râmnicu Sărat.

Polițiștii au purtat discuții cu elevii claselor a IX-a despre efectele negative pe care consumul de droguri le are asupra consumatorului și a persoanelor apropiate acestuia. 

Pentru o a mai bună înțelegere a efectelor pe care la au drogurile asupra capacității fizice a corpului s-au folosit ochelarii care simulează starea de ebrietate și de consum de substanțe psihoactive și s-au distribuit materiale informative cu principalele informații despre consumul de droguri.

Tot ieri, polițiștii de la prevenire au efectuat o acțiune de informare a cetăţenilor identificați în zonele aglomerate ale municipiului Râmnicu Sărat, cu scopul conştientizării de către aceştia a necesităţii adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi a consecinţelor neluării unor măsuri preventive. Persoanelor le-au fost aduse în atenţie modurile de operare cel mai frecvent folosite şi principalele măsuri de protejare a locuinţei şi a bunurilor personale.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentActivitate preventivă a polițiștilor la Școala Gimnazială Robeasca
Articolul următor„Vitezomani” scoși din trafic la timp de polițiști