Astăzi, 7 octombrie a.c. poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activităţi preventive la Școala Gimnaziala „Mihail Kogălniceanu”, din municipiul Buzău. Parteneri de dialog au fost peste 100 de elevi si cadre didactice îndrumătoare din învățământul primar și gimnazial.

Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară au abordat, în cadrul întâlnirii, subiecte precum:

– anturajul și tentația elevului de a face lucruri care să capteze atenția grupului din care fac parte și să le valideze importanța în colectivul ales (ex: consumul de substanțe interzise, adoptarea unei atitudini agresive). 

-aspecte ce țin de răspunderea penală, dar și de sfera victimizarii minorilor și consecințele unor comportamente neadecvate.

– consumul substanțelor interzise și cum acestea pot interfera cu dezvoltarea armonioasă a tânărului.

Elevii au fost informați referitor la efectele nocive privind consumul de droguri sau alte substanțe psihoactive și au primit recomandări privind siguranța personală prin prisma administrării controlate a diverse substanțe, medicații, tratamente, dar și a interdicțiilor specifice (autoadministrarea nesupravegheată a acestora, precum și consumul de alcool/tutun/alte substanțe interzise).  Polițiștii le-au adus la cunoștință tinerilor despre faptul că drogurile au implicaţii adânci la nivel social, ele pot avea consecințe negative nu numai asupra persoanelor care le consumă, ci și pentru familiile acestora.

Discuțiile au fost completate și dezvoltate de către reprezentanți din  domeniul sănătății (specialiști în domeniul farmaceutic sau în medicina de familie).

În acest sens, adolescenților și tinerilor prezenți li s-a atras atenția cu privire la interdicția consumului de medicamente fără prescripţie medicală şi la faptul că acest consum poate deveni periculos.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCercetat pentru tentativă de omor în Elveția
Articolul următorActivitate preventivă a polițiștilor la Școala Gimnazială Robeasca