Miercuri, 12 ianuarie a.c., alte trei unităţi de învăţământ s-au prezentat la linia de start a  Maratonului Antiviolenţă,  sub arbitrajul poliţiştilor de la Biroul Siguranţă Şcolară.

Astfel, reprezentanții Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii de proximitate, au organizat și desfășurat o  activitate de prevenire a violenței în școală la care au participat elevii din clasele primare ale Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”. Micii învăţăcei au descoperit prin participarea la activitățile „Brățările prieteniei” și „Copacul emoțiilor”, că micile neînțelegeri dintre ei ar putea să dispară dacă s-ar gândi mai bine înainte de a răspunde provocărilor și au înțeles că pot forma un colectiv unit dacă folosesc mai des calitățile pe care fiecare dintre ei le are.

În aceeaşi zi, reprezentanţii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu poliţiştii din Topliceni, au vizitat elevii şcolii gimnaziale din localitate, unde au abordat aspecte ale comportamentului violent, dar şi noţiuni ale răspunderii penale. „Nu fi violent” a fost mesajul elevilor de la Școala Gimnazială Topliceni, care au compus mesaje împotriva violenței și au descoperit care sunt formele dar și consecințele acesteia.

Şi liceenii s-au arătat interesaţi de competiţia împotriva violenţei în mediul şcolar, aşa că elevii Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balas Soter” Buzău s-au lansat în dezbateri interesante pe tema proiectului, aducând în prim-plan fie experienţe personale, fie ale unor cunoscuţi. În cadrul acestei activități au fost prezentate materiale audio-video și pornind de la acestea, liceenii și-au exprimat gândurile sincere legate de violență.

Maratonul Antiviolenţă a avut ieri peste 90 de participanţi, elevi şi cadre didactice.

Sursa: Realitatea de Buzau