În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic,  au aplicat 205 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 19 permise de conducere.

În data de 12 ianuarie a.c., poliţişti cu atribuţii rutiere au acţionat simultan pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie în care ar putea fi implicaţi pietonii. Au fost consiliaţi 48 de participanţi la trafic din această categorie, cu privire la respectarea normelor rutiere ce le revin în calitate de pietoni.

Totodată, 7 şoferi care au ignorat prioritatea de trecere a pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului, au devenit pietoni pentru următoarea perioadă.

Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 55 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză – 125 km/h – a fost înregistrat autovehicul unui şofer de 55 de ani, din București, ce rula pe Șoseaua Nordului, în zonă cu limitare de 70 km/h.

Poliţiştii au reţinut alte 4 permise de conducere pentru conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, precum și pentru neprezentarea la sediul Poliției în termen de 24 de ore în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Conducătorii auto au mai fost sancţionaţi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (22), pentru defirciențe tehnice ale autovehiculelor(12), dar şi pentru alte abateri rutiere (46).

De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal unui tânăr de 28 de ani, din Ialomița, pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Sursa: Realitatea de Buzau