În ultimele 24 de ore, în cadrul activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate.

În 6 situaţii s-a impus şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumuri publice, întrucât şoferii s-au angajat în depăşiri riscante, au apăsat prea tare pedala de acceleraţie sau au uitat de importanţa regulilor de prioritate pentru a avea un trafic rutier sigur.

Aparatele radar au înregistrat 29 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar poliţiştii au scos din trafic 11 autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice. 12 şoferi care nu au respectat obligaţia de a purta centura de siguranţă au fost, de asemenea, sancţionaţi contravenţional. Cea mai mare viteză – 121 km/h – a fost înregistrată pe strada Transilvaniei, din municipiul Buzău, la volanul autoturismului fiind identificat un tânăr buzoian, în vârstă de 22 de ani. O viteză similară a fost înregistrată şi pe DN2E85, de asemenea în localitate, în Limpeziş, protagonistul fiind un şofer ilfovean de 30 de ani.

În trei situaţii, în care poliţiştii au constatat abateri grave la regimul circulaţiei, au fost întocmite dosare penale. Acestea au vizat conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentControale ale polițiștilor buzoieni la deţinătorii legali de arme şi muniţii
Articolul următorÎn județul Buzău vor fi distribuite 46.325 de pachete de alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate