Începutul anului școlar 2018-2019 îi va găsi pe elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” în același sediu de pe strada Independenței. 

Elevii Colegiului Naţional “M. Eminescu” vor învăţa după 10 septembrie tot în clădirea de pe strada Independenţei. Iniţial, Inspectoratul Şcolar a anunţat că mutarea claselor de la Eminescu la Liceul Tehnologic “C. Neniţescu” se va produce pe durata vacanţei, însă primarul Buzăului aduce noi precizări.

Din cauza timpului prea scurt şi a costurilor, amenajarea Liceului “C. Neniţescu” va dura mai mult decât era prevăzut.   Totuşi, elevii de la “Neniţescu” vor începe cursurile în clădirea Grupului Şcolar Meserii şi Servicii însă îşi vor păstra laboratoarele proaspăt renovate şi utilate în spaţiile actuale unde vor veni pentru susţinerea orelor practice.

Clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” urmează să fie reabilitată cu bani de la Guvern. Chiar dacă licitația nu a fost încă adjudecată, reprezentanții Primăriei spun că demersurile pentru mutare au intrat în linie dreaptă. Totuși, dacă inițial se vorbea despre transferul elevilor și al bazei materiale de la Eminescu la Nenițescuîncepând cu data de 10 septembrie, între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Amenajarea spațiilor de la fostul liceu de chimie mai durează, ceea ce face ca cei de la „Eminescu” să înceapă școala tot în vechea clădire de pe strada Independenței:

Articolul precedentMuzeul Formelor, inaugurat la Bozioru
Articolul următorTalent ascuns al unui agent de pază, descoperit de copii la grădiniță