O doamnă, agent de pază la o grădiniță din Buzau, și-a descoperit în mijlocul copiilor o pasiune care i-a uimit pe cei din jur.

Cornelia Lăzăr este agent de pază la o grădiniţă cu program prelungit din Buzău iar în orele în care copiii sunt la somn pictează, modelează figurine din hârtie și confecționează mărțișoare. Și-a transformat pasiunea pentru frumos în adevărate opere de artă care decorează toate încăperile grădiniței și colorează atmosfera din instituție.

„Donald este prima mea pictură, l-am mărit la nivelul pe care îl vedeți și după ce a prins contur nu mi-a venit să cred că chiar mi-a ieșit. Foarte mult îmi place, am descoperit târziu talentul ăsta dar îmi place foarte mult”, mărturisește buzoianca.

Cornelia Lazăr şi-a descoperit talentul năbănuit în urmă cu un an, în timpul serviciului de pază la Grădiniţa numărul 3 din muncipiul Buzău, unde are în obiectiv peste 30 de copii. A fost rugată de un băiețel să-l ajute la nişte desene. Aşa a descoperit că ştie nu doar să deseneze, ci şi să picteze. Acum tablourile sale cu îndrăgite personaje din desene animate sunt expuse pe holurile şi încăperile unităţii de învăţământ.

„Acest post de pază mi-a dat posibilitatea să îmi descopăr acest talent.  Vara trecută am descoperit că pot să pictez, la cererea fiului doamnei directoare m-a rugat să încep cu ce citea el, cu Fram, Guliver, domnul Goe, Cuore, Colț Alb, au ieit niște desene foarte frumoase”, isi aminteste Cornelia Lazar.

Tablourile, mărţişoarele, picturile dar şi alte obiecte ieşite din mâinile sale încântă orice privire. Corneliei îi sunt dragi toate lucrările realizate de ea însă cel mai mult ține la tablourile cu cele patru anotimpuri ale anului, pe care le-a realizat în acuarelă.

Artista în uniformă face totul cu pasiune, în timpul liber sau în vacanţe. Când nu pictează, confecţionează mărţişoare sau diverse figurine decorative, din hârtie colorată şi resturi de textile, pe care le oferă cu drag grădiniţei.

Doamna agent de pază a ajuns să fie iubită de toată lumea. Părinții o apreciază pe Cornelia pentru că le oferă copiilor nu numai protecție, ci și o îndrumare către artă, educatoarele o consideră colega lor iar copiii o iubesc ca pe o rudă foarte apropiată.

„Este atât de ingenioasă încât fiecare hârtiuță pe care o aruncăm prinde formă în mâinile ei… este foarte iubită de copii, dulce, blândă”, spune Claudia Mihălceanu, directoarea grădiniței.

Cornelia Lăzăr are 44 de ani are doi copii şi de curând a devenit chiar bunică. Buzoianca are o mare dorinţă: să se perfecţioneze în acest domeniu. Lipsa banilor o împiedică însă deocamdată să facă acest lucru.

Articolul precedentA fost amânată mutarea elevilor din Colegiul Mihai Eminescu la ”Neniţescu”
Articolul următorSute de mistreți vor fi vînați la Buzău, pentru prevenirea pestei porcine africane