Sunt localități în județul Buzău în care copiii stau în continuare în fața calculatorului din cauza ratei scăzute de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ. Este și cazul a zeci de copii din comuna Lopătari, unde elevii a 3 școli din staele componente sunt acasă, în școală online, și asta nu pentru că ar fi cazuri de infectare cu SARS CoV-2, ci pentru că sunt sub 60% dintre cadrele didactice care s-au vaccinat.

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin (USR), a făcut un apel public către cadrele didactice care predau la cele 3 școli din comuna Lopătari, în care le cere învățătorilor și profesorilor să dea dovadă de responsabilitate și să se vaccineze, astfel încât copiii să nu aibă de suferit. Mai mult, primarul se declară gata să îi ajute personal cu transportul către centrele de vaccinare pe profesorii care vor să se vaccineze.

”Copiii de la 3 școli din comuna Lopătari nu pot merge fizic la școală din cauza ratei scăzute de vaccinare a personalului. Este regretabil că suferă copii din cauza unor decizii mai mult sau mai puțin bune ale adulților. Fac un apel public la personalul din cele 3 școli (Plaiul Nucului, Malu Roșu și Terca) să ne ajute pe toți să reintrăm în normalitate. Copiii din Lopătari au nevoie să meargă fizic la școală. Vă rog, vaccinați-vă – dacă aveți nevoie de transport până la cel mai apropiat centru de vaccinare sau medicul de familie, mă ofer să vă duc personal” spune primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin.
Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentArestaţi pentru furturi după ce au fost interceptaţi în trafic după caracteristicile autoturismului folosit în scop infracţional
Articolul următorCa să poată intra să joace la pariuri s-au folosit de certificatul de vaccinare al unor prieteni