Un cadru didactic din Buzău, același care a cerut elevilor, la început de an, rechizite, în loc de flori, se implică din nou într-un caz social extrem de dramatic.

Mobilizare în forță a elevilor Școlii „George Emil Palade din Buzău”, sub coordonarea profesorului diriginte Veronica Bulf, pentru a veni în sprijinul familiei greu încercate din Robeasca, cu trei copii orfani, după ce tatăl și-a luat viața, copleșit de greutăți. Drama prin care trece familia respectivă a impresionat mii de buzoieni și mulți s-au oferit să le vină în ajutor. Aceeași reacție a avut-o și profesorul Veronica Bulf, care a lansat un apel pe grupul de whatsapp al părinților elevilor din clasa unde este dirigintă de a profita de debutul unei acțiuni caritabile la nivelul școlilor din Buzău, „Săptămâna fructelor și a legumelor” și a veni în ajutorul văduvei și a celor trei copii ai săi.

Nu este prima campanie caritabilă pe care profesoara Veronica Bulf o desfășoară alături de elevii săi de la clasă. O acțiune similară a coordonat anul trecut la Azilul de bătrâni din Smeeni, iar la începutul acestui an școlar s-a remarcat printr-o inițiativă inedită, aceea de a le solicita elevilor să nu-i mai aducă flori, iar celor care vor să-i dăruiască totuși ceva le-a sugerat să aducă rechizite care să poată fi împărțite copiilor nevoiași. Solicitarea profesoarei a avut un răspuns incredibil din partea elevilor, care au strâns o cantitate impresionantă de rechizite, ce au fost distribuite printr-o organizație caritabilă din județ copiilor sărmani de la țară.

Luni dimineață, la clasa în care învață elevii Veronicăi Bulf, au sosit pe rând ajutoarele care vor porni spre Robeasca luni după-amiază. S-au strâns saci cu îmbrăcăminte, jucării, alimente neperisabile, legume și fructe, dar și bani, toate urmând a fi dăruite  văduvei de 20 de ani și celor trei copii ai săi: un bebeluș, un copil de 3 ani și altul de 5 ani.
Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Robeasca din Buzău a decis să-și încheie socotelile cu viața, lăsând în urmă trei orfani și o văduvă de 20 de ani. Bărbatul s-a spânzurat de o grindă din curtea casei, după ce a luptat luni de zile cu depresia.

Ștefan Cristian locuia împreună cu soția lui și cu cei trei copii ai lor în casa unui frate. Aveau o situație financiară proastă, dar lucrurile au început să meargă cu adevărat dezastruos după ce capul familiei a căzut din căruță și nu a mai putut munci. Rămas cu sechele fizice, timp de cinci luni, el și soția lui s-au chinuit să-și crească cei trei copii. Greutățile le-au depășit puterile, iar bărbatul a cedat și a decis să încheie socotelile cu viața. Drama lor a impresionat foarte mulți cetățeni de bine din județ, după ce a fost adusă în atenția opiniei publice de organizația caritabilă „Octogonul”.

Foarte mulți dintre ei au ajuns la Robeasca, unde Primăria a pus un spațiu la dispoziție în care să se strângă ajutoarele pentru familia Ștefan.

Articolul precedentElevii vor avea mai puține ore la școală
Articolul următorÎngrijorător! O mie de buzoieni diagnosticați cu diabet într-un an