În ziua de 27 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi cei de la Siguranţă Şcolară au avut programate întâlniri cu elevii de gimnaziu din mai multe unităţi de învăţământ ale judeţului Buzău.

Polițiștii buzoieni au abordat subiecte din competenţă, prin prezentarea de cazuri şi recomandări specifice vârstei pe care o tranzitează beneficiarii activităţilor.

Ofiţerii de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, s-au întâlnit cu peste 170 de elevii ai Școlii Gimnaziale numărul 11, pe care i-au provocat la un dialog activ cu tematica victimizării minorilor, în diverse situații de risc, dar şi despre siguranţa în mediul online.

Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară, însoţiţi de poliţişti de proximitate, au vizitat elevii de Școala Gimnazială Cozieni, Școala Gimnazială Unguriu şi Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Buzău. Au dezbătut aspecte din sfera infracțiunilor comise cu violență și abordat elemente de prevenire a bullyingului. Prin realizarea acestei activități s-a urmărit dezvoltarea capacității de identificare de către elevi a diferitelor tipuri de violență și sensibilizarea acestora privind consecințele actelor de violență.

Poliţiştii le-au reamintit elevilor despre consecinţele adoptării unor comportamente ostile față de alți colegi şi au discutat prin exemplificarea unor situaţii concrete în care s-au aflat elevi de aceeaşi vârstă cu ei, dar şi despre modalitatea de soluţionare a situaţiilor respective.

De asemenea, tot ieri, ofițerii de la siguranță școală s-au întâlnit și cu elevi ai claselor a IX-a și a X-a de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” Buzău.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCum pot școlile și ONG-urile să obțină finanțări nerambursabile de 20.000 lei pentru proiecte STEAM prin Fondul Științescu Buzău ediția 2.0
Articolul următorUn conflict între doi buzoieni a degenerat și au spart și un geam al unei locuințe din apropiere