Pompierii buzoieni au descoperit pe un câmp, în urma unor lucrări agricole, un număr de  64 lovituri de artilerie calibrul 75 mm.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitată să intervină în cursul zilei de ieri, în localitatea Găvănești, comuna Săgeata, judeţul Buzău unde au efectuat operațiuni de cercetare, detectare, identificare a unui număr de  64 lovituri de artilerie calibrul 75 mm .

A fost suficient ca un element de muniție să  fie scos la suprafață în urma unor lucrări agricole. Înțelegând pericolul la care se expuneau, agricultorii, au apelat numărul de urgenţă 112.

Astăzi, 06.09.2018, va avea loc o şedinţă de distrugere a muniţiilor neexplodate asanate de pe teritoriul județului Buzău unde vor fi distruse 268 elemente de muniție de diferite calibre.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

 

Articolul precedentBilete mai multe, pentru pensionarii dornici de tratament
Articolul următorScaunele de pe Ghencea vor ajunge la Buzău